Hur lägger jag in en bergvärmepump med frånluftsmodul i programmet?

En bergvärmepump med frånluftsmodul tar den varma frånluften in i modulen och höjer på så vis temperaturen på köldbäraren till värmepumpen.

För att beskriva detta i BIM Energy / VIP-Energy så ska du i ventilationssteget kryssa i att ventilationen är ansluten till frånluftsvärmepump.

A screenshot of a phone

Description automatically generated with low confidence  A picture containing text, font, screenshot, white

Description automatically generated

Sedan går du in under uppvärmningssteget/ värmeförsörjningssteget. Här väljer du ut den bergvärmepump som gäller för ditt projekt. Precis som när du lägger in en bergvärmepump på vanligt sätt. Därefter går du in och ändrar ”Typ av värmekälla” till frånluftsvärmepump.

A screenshot of a computer

Description automatically generated

När detta är klart förstår programmet att det är en frånluftsmodul inkopplat till bergvärmepumpen.

L
Linnea is the author of this solution article.