Server FLEXlm version older than client's (Felmeddelande)

Detta felmeddelande innebär att för att få de senaste versionerna av StruSofts programvaror att fungera så krävs det en uppgradering av licenshanteringsprogrammet LMadmin FlexNet Publisher till en nyare version. Denna applikation är installerad på ert företags licensserver där StruSoft-licensen är aktiverad.

Varning: Läs igenom noggrant de fyra följande fallen innan du uppgraderar LMadmin FlexNet Publisher!

Fall 1: Om det redan installerade LMadmin är paketerat av StruSoft och StruSoft-licensen är aktiv i den men det finns även andra Vendor Daemon-licenser från ett annat företag, X, så kommer StruSoft-licensen att fungera automatiskt efter uppdateringen, men då måste Vendor Daemon för X-Licensen läggas till tillsammans med mappen StruSoft-LMadmin och sedan importera X-Licens-filen i fliken Vendor Daemon i FlexNet Publisher.

Lägg till (X-Vendor-Daemon.exe) för X-licensen i den här mappsökvägen tillsammans med StruSoft-LMadmin:

C:\Program Files\Flexera\lmadmin 11.18.x.x\lmadmin

Fall 2: Om det redan installerade LMadmin är paketerat av ett annat företag än StruSoft, företag X, och StruSoft-licensen är aktiv i den, så är sannolikt StruSofts Vendor Daemon placerad tillsammans med mappen X-LMadmin. Så efter uppdateringen av X-LMadmin till den senaste versionen kommer StruSoft-licensen inte att fungera automatiskt, utan StruSofts Vendor Daemon måste läggas tillsammans med den nya versionen av X-LMadmin-mappen och sedan importera StruSoftlicensfilen under fliken Vendor Daemon FlexNet Publisher.

Lägg till Vendor Daemon som heter strusoft.exe i mappsökvägen tillsammans med X-LMadmin.

StruSofts licensfilsökväg: C:\ProgramData\StruSoft\License System 4\license.lic

Importera licensfilen till LMadmin Server (FlexNet publisher)

Fall 3: Om endast StruSofts licenser förekommer i LMadmin är det busenkelt, följ bara stegen i videon nedan:

Uppdatera LMadmin FlexNet Publisher

Fall 4: Ett annat alternativ som rekommenderas där om du inte vill uppgradera hela LMadmin FlexNet Publisher eftersom du har andra licenser från andra företag än StruSofts , då kan du ta det enkla sättet och bara uppgradera delen (Vendor-Daemon : strusoft.exe) till den senaste versionen. Och det spelar ingen roll om LMadmin tillhör StruSoft eller ett annat företag.

⭳ Download the StruSoft vendor daemon

Placera (strusoft.exe) i huvudmappen tillsammans med LMadmin.exe

Importera licensfilen till LMadmin Server (FlexNet publisher)

OBS! Din LMadmin kan vara inställd på en speciell port, se därför efter uppdateringen till att samma portnummer har behållits så att du inte behöver ändra porten på användarnas datorer.

För ytterligare guidning: https://strusoft.com/software/strusoft-installer/server-installation-and-configuration/