Design groups

Dimensioneringsgrupper är ett verktyg som inte bara kan användas till trä utan även för betong och stål. Börja med att definiera gruppen genom att välja ett namn och en färg och markera objekten med pennan. Det går även att justera en existerande grupp med hjälp av plus- och minustecknet i verktyget.

När dimensioneringsgruppen är skapad går det att göra inställningar för autodimensioneringen genom att använda frågetecknet associerat med verktyget "auto design" (blixten). I denna ruta kan inställningar för vilka profiler dimensioneringsurvalet ska ske utifrån. Programmet kommer då hitta den värst utsatta objektet och välja en lämplig profil som klarar krafterna. Samma profil används också på de andra objekten som ingår i den aktuella gruppen.

Det finns också möjlighet att sätta en gräns på utnyttjande. Detta kan användas för att reducera utnyttjandegraden för t.ex. pelare i en struktur.