Quick tools

Denna meny är tillgänglig sedan version 18 och går att tända upp genom att gå in på ”Window / Other windows / Quick tools”. Den är dockningsbar till någon av sidorna eller så kan den vara flytande t.ex. på en annan skärm.

Quick tools-menyn hjälper dig att navigera i modellen genom att snabbt och enkelt ha tillgång till lagerhanteraren och filterknappen. Alla objekt som modelleras i FEM-Design kommer hamna i ett specifikt lager, ett för varje objekttyp.  Genom att använda hänglåset kan du tända, släcka och låsa olika lager, precis som i vilket CAD-program som helst. Detta underlättar mycket vid modellering och vid resultathantering.

Resultatet går också att nå via Quick tools-menyn. Nu slipper man gå via ”plustecknet” utan istället kan man med enkelhet bara dubbelklicka på ett specifikt resultat för att visa det i 3D-vyn. Om du vill jämföra olika resultat och samtidigt spara en viss vy så kan du klicka på knappen ”Keep”. Då kommer detta resultat med tillhörande vy hamna i ”Select result”-listan.

J
Joakim is the author of this solution article.